4 februari -10 grader

Det var i går då det var första riktiga vinterdagen. Jag gick emot soluppgången och det var så vackert och friskt i kinderna. Dags att det fryser på och snön lagt sig på marken.

Fast jag gillar allra mest barmark, gick jag ändå med glädje och det knakade under kängorna. Det är behövligt på många sätt att vi får ha ordentliga minusgrader, ännu kallare kan det också bli.

Nu börjar jag vara på slutrakan med boken GUNILLAS man FÖRSVANN, har bara några blad kvar. Ska jag ge betyg får den 4 av 5 poäng.

Gunilla var en riktig kämpaanda, en inspirerande kvinna som skötte allt och det mesta. Lite trögläst i början, som de flesta böcker. Tycker den är lite överreklamerad, men vi tycker så olika vi människor. Har ni läst den? Den är värt att läsas.

 

Döm aldrig ett omslag efter dess bok.

Rose

4 thoughts on “4 februari -10 grader

 1. Wow! Vacker vinterbild. Men kylan får du allt ha för dig själv. Snön kan du låna ut till mig så jag får några fina vinterbilder på Visby. Visst är det mysigt när det knarrar under skorna.
  Vet jag om att en bok är bra men att den startar trögt kan jag ha tålamod. Är det en författare som jag läst bra böcker av tidigare spelar det ingen roll om omslaget är intetsägande. Men jag noterar det såklart och hävdar alltid att omslaget är superviktigt. När jag jobbade på bibblan skyltade jag sällan med ”fula omslag”. De böckerna blev oftast inte utlånade om det var mindre kända författare. Annars har jag numera en gyllene regel. Har inte boken fångat mig efter ”femtio” sidor slås den ihop. Helst om det är en tegelsten. Jag har ratat två kända för mig favoritförfattare på sista månaden. Lite sorgligt.
  Kram från Gotland

  1. Får bara acceptera kylan när den kommer och på samma gång kunde det bli riktigt kallt, tänker främst på småkryp som fästingar, kunde det vara bra för.
   Du får vackra foton utan snö, som tur. ?
   Jag är nog ganska envis förrän jag smäller igen en bok, en tumregel kunde vara bra. Förstår dem som går förbi fula omslag. Jag har också blivit förvånad och besviken på hur samma författare kan ha så stor skillnad i kvalitén på sina böcker.
   Kram Rose

 2. Tack ? Då snön och kylan äntligen kom, var det också bra.
  Den är absolut värt att läsas. I morgon lämnar jag in den till bibban i Oravais. Säker finns den i Vörå också.

Kommentera