En riktig hälsovecka

Från Norrvalla till Boberget

På tiden att jag kom mig till Boberget igen. Det var så länge sedan. Jag fick frågan om jag varit dit förr, det hade jag nog, minns att jag gått dit i grupp någon gång för länge, länge sedan.

För mina vandrarkompisar var det vardagsmat, jag hade nog inte hittat ensam där, fast vandringsleden var utmärkt med både färg och beskrivning. I ungdomen både motionerade och skidade jag där, träden har växt och allt kändes som främmande och nytt.

”Det var så fint, så fint – och jag tog inte ett ända foto. Det var underligt av dig, svarar mannen”.

Vandringsleden fortsatte vidare där vi svängde. Det blev en riktig lagom promenad längs stigar, klippor och en del hala vägar.

Jag hade sällskap av två andra motionärer och två hundar, Bamse fick träffa en ny kompis i samma ålder. Det gick hur bra som helst och de kunde springa fritt hela tiden.

Vi hade gått 8 km när vi kom tillbaka och hundarna hade säkert en längre sträcka i bagaget med sina svängar in i skogen.

Det blev 3 timmar och ordentligt med motion för hela kroppen. Vi klättrade högt och lågt, gick över spångar, klättrade på stegar både upp och ner. Inte minst skratt musklerna fick sig en ordentlig omgång.

Bamse får stå för foto, från söndagens picknick här hemma på berget.

Tillbaka till början av veckan var jag till simhallen och simmade en timme. Har hunnit jobba lite och varit på 90 – års kalas. En hög och aktningsvärd ålder.

I slutet av veckan kom jag mig till Vasa simhall och simmande, där blev det 1 km i ett sträck, både bröstsim och ryggsim. Trött och nöjd efteråt. Vilken simhall, det är så roligt att simma där, får sträcka ut sig efter 50 meters bassängen.

Men än har jag inte hunnit cykla den här veckan, den är inte slut ännu. Fast jag känner mig nöjd att vila nu tar det inte länge förrän jag känner suget efter mera motion.

Vilken vecka och en bra dag.

Rose

6 thoughts on “En riktig hälsovecka

 1. Du är en riktig hurtbulle…. Visst är det vackert på Boberget, och stigarna som leder dit, och nu när inga myggor finns som stör friden, inte heller nån snö, så man kan vandra i skog o mark hur lätt som helst.

  1. Ja, det bästa är nog att få hålla igång med olika sorts motion och ju mer jag gör desto mer inspirerad blir jag. Lätt lämnar man sitta i soffan och det är ju inte så lyftande.
   Det var hur vackert som helst där och precis det pratade vi om också, så bra då det var myggfritt. Kaffetermos med nästa gång och få sitta där i solen och njuta.

   1. Vi skulle grilla korv sist vi var dit, men det tog sååå länge innan vi fick ngn riktigt bra fyr i brasan, så det blev varm korv bara. Men bra så… Ett tips – vill man grilla där vintertid är det bra att ta med en torr vädklabbe hemifrån, o en torr tidning. Den hade vi nog, och tändstickor, men veden var för fuktig/kall…

    1. Jo, känner till det där. Inget vidare att vänta länge då man vill ha grillad korv i skogen. Vi var med om samma sak en gång då vi sku grilla utomhus vintertid, allt behöver vara torrt om de alls skall fungera. Tack ändå! ?

 2. Du håller verkligen igång. Härligt.
  Jag försöker röra på mig varje dag, målet är 9 000 steg och det brukar jag klara med råge, men i måndags regnade och blåste det här, så den dagen sprack det.
  Ha det bra!

  1. Det gäller att hålla sig i gång så mår kroppen bättre. Att promenera och röra sig ute i friska luften är en rolig motionsform. Ibland så spricker det och det får det göra, bara man inte slöar till allt för länge.
   Ha det bra du med!

Kommentera