Sparvöga

Gick och nynnade på låten, ”Du lilla sparvöga flyg över ängarna”, samtidigt såg jag över egna ängarna.

Så vackert Marie Fredriksson sjöng. Det är bara hon som kunde sjunga Sparvöga så enastående vacker. Hennes hesa röst var enormt tunnsådd. Den klingade vackert i mitt huvud på promenaden i dag.

Varför jag inte får in en låt av henne förutom att hela youtube skall med kan jag inte förstår. Inte ens en bild.

Rose

4 thoughts on “Sparvöga

 1. Jag har spelat CD skivor med Marie flera dagar i sträck. Hennes röst och texterna på de svenska skivorna går rakt in i mitt hjärta. Annat lät det när jag såg och lyssnade på den söta blonda tjejen med långt hår en sommardag på min skolgård. Vilken skränig punkmusik. Bandet hette Strul. Marie skrek ut orden. Plötsligt slutade bandet banka på instrumenten och det blev en ballad. Då. Just i det ögonblicket brann det till i mitt tonårshjärta. Maries hesa spröda röst kom till rättvisa. Det blev magiskt i min barndomsstad Halmstad. Samtidigt fortsatte jag spela cool med polarna. Berättade inte vad som hänt i mitt inre.
  God Jul och Gott Nytt År önskar jag dig.
  Kram Bosse

  1. Så är det för mig också måste bara lyssna om och om igen på hennes härlig röst! Hon var en så stor personlighet.
   Häftiga minnen du har av Marie. I tonåren gällde det att vara cool för oss alla, helt i onödan. Kan nästan gissa vad som hände i ditt inre då 🙂
   Tack!
   God Jul och Gott Nytt År!
   Kram Rose

Kommentera