Behagliga vindar till sjöss.

Mild, ljummen och vacker sensommar kväll, sydliga vindar, så ljuvlig att vi kunde gå i lätta sommarkläder, det hade inte nordan gett oss chansen till den här årstiden.

Det doftar gott av röken som kom från bastu skorstenen. Örnen seglar ovanför oss med vakande ögon. Vacker syn, men farlig om han är hungrig. Bamse brydde sig inte, han är nog för tung för ett örn angrepp.

Vattnet var bara 11 grader. Vi simmade svalkade oss och badade bastun mellan varven. Tjärdoften var blandad till fullträff, bästa bastudoften anser jag.

Vattnet kändes varmare än 11 grader, 12 brukar kännas kallare, tror det beror på dagsformen också. Jag simmade fram och tillbaka flera varv, en stor sten på strandkanten har jag som märke, dit simmar jag och svänger om, då är jag nöjd, 50 m varje varv, det gånger två och sedan bastun igen. Trött blev jag och sedan sov gott!

Slutar aldrig förundras över vattenkvaliteten vi har på villan. Inget går upp mot bra och rent saltvatten att simma och bada i.

 

Som fisken i vattnet!

Rose

6 thoughts on “Behagliga vindar till sjöss.

    1. Man måste utmana sig och simma i det kalla vattnet förrän man förstår dess effekt. Efter det blir + 0,5 grader gränsen. Det hade nog blivit värre att komma överens med örnen. 🙂

  1. 11 grader lät lite i underkant… jag badar aldrig under 20… men vad trevligt att simma den sträckan och bastu till. Men örnen… inge kul. Bamse är det en hund? Första gången jag besöker dig och vet inte vart du är ifrån heller…

    1. Tack för besöket! Jo, Bamse är en labrador hund. Från Österbotten 40 km norr om Vasa. Här i kommunen är ca 80 % svenskspråkiga och resten finska.
      🙂

Kommentera