Cykellänk före regnet

I söndags blev det inomhuscykling, snabbt går det att bara sätta sig på cykeln, inga funderingar om klädsel, som jag tröstade mig bara sparade tid. Det var roligt och det påminde så om träningen jag gjorde förra vintern. Då cyklade jag över 2000 km på trainern här inne. Samtidigt som all cykling stod mig upp i halsen, hur tråkigt det blev att cykla på ett och samma ställe. Jag hann nöta på många fina låtar med mitt favoritband och se ett och annat program. för att alls orka något så när.

I dag klädde jag mig snabbt och cyklade iväg, bestämde mig att det blir en sväng till båtplatsen. Tycker om att cykla efter den vägen. Jag var ganska ensam, mötte endast en bil efter skogsvägen så vargen började oroa mina tankar aningen. Försökte inte bry mig. Varför skulle nu vargen komma efter mig när jag cyklar tänkte jag samtidigt som jag spanade efter någon stor kvist att ta till.

Ibland dyker något djur fram, hinner jag med kameran är en annan sak. Ända djuret jag såg i dag var en fågel som dök upp ur diket precis bredvid mig, vi skrämde halvt ihjäl varann. Det var en vacker skogsfågel, färgen gick i ljusbrunt och den var ganska stor.

När jag kom ut till Oxkangarvägen på väg hemåt kommer en Tema Rynkeby cyklist. Det var Göte som var på väg Maxmo runt. Det är också en passlig och vacker runda. Så vackert att cykla över bron i Maxmo med sjön på båda sidorna. Jag hade nästan tänkt fara den sträckan i dag, men vågade mig inte på den – snart. När vi hade pratat en stund och fortsatte tänkte jag. ”Nu får jag allt sätta fart, i annat fall möts vi en gång till och då har nog min fart varit alldeles katastrofal.”

I dag var vädret ganska kyligt, kändes som snö i luften, 10 grader och några regndroppar fick jag på mig, hade jag sparat det till kvällen hade jag fått cykla i regnet.

Mannen började måla när jag for, kanske det var han som lockade ner regnet.

Framme vid Långskärshamn.

 

Efter regn kommer solsken!

Rose

4 thoughts on “Cykellänk före regnet

 1. Ser ut som en härlig cykelväg.
  Bra att kunna cykla inomhus när vädret inte tillåter något annat.
  Idag vräker regnet ner här i Wales, igår sken solen, snabba växlingar här. Blir innehäng idag.
  Ha det bra!

  1. Jo, ändå är det förstås bäst att cykla utomhus och få fisk luft på köpet.
   Vädret verkar vara ostadigt lite var stans nu, får vänta på lite varmare igen.
   Ha det bra du med!

 2. Aha! Det är din man som är regnmakaren. 🙂
  Skönt att veta att det kommer solsken efter regn och inte tvärtom. 😉
  Det där med vargen lät en aning läbbigt. Han skulle jag inte vilja ha en date med.
  Här blir det än så länge mest m-cykel i väntan på att värmen ska återvända. Otroligt. Jag cyklar och cyklar. Lyssnar på musik och ser på Netflix. Inte en enda centimeter flyttar jag mig framåt. Vad gör jag för fel? Kan du hjälpa mig? Ska jag tänka mer positivt. Välja andra låtar?
  Helgkram från tramsiga Bosse på ön

 3. Det ända goda rådet jag har är nog det du själv kommit fram till, bättre musik och mera action i filmerna, då kan du glömma hur uselt det är att sitta inne och trampa. 🙂 Svårt att hitta någonting att se på Netflix som är bra, ibland lyckas det.
  Nu har värmen åter anlänt, nu är det bra! 🙂
  Kramis tillbaka

Kommentera