Påskhelgen 2019

Så här såg det ut på båtplatsen före påsk. Det har varit ganska kallt och islossningen har gått långsamt framåt. Å andra sidan är det ingenting att komma fram till kalla byggnader som stått tomma hela vintern, det tar en god stund innan kölden går ur husen. Kommer värmen värms allt upp på en gång och då hinner man knappt med allt som väntar.

Det är som en bomb slår ner på våren, då är det roligt att röja och städa både inne och ute, lite kyligare väder jobbar jag bäst i. Blir det varmt nu kommer det garanterat ett bakslag lite senare, så brukar det oftast vara.

Även om bastun och ett dopp i havet är vad jag ser framemot.

Bamse väntar också att få börja simma, i brist på havet och saltvatten hoppar han ner i källan så fort vi går förbi.

Uppiggande med vackra påskfjädrar, det tyckte också vår nyfikne katt som genast välte omkull vasen,  bästa alternativet var att ställa den i fönstret där får den vara i fred och är vacker.

Påskhäxtgodiset räckte just och just till, hade fler häxor kommit hade jag fått börja söka efter mera i något annat lager.

Tussilago är bedårande vacker varje vår.

IMG_20190421_083656_416

Överraskningar av barnbarnen.

 

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Rose

4 thoughts on “Påskhelgen 2019

 1. Många trevliga foton. Bamse skulle jag vilja hälsa och klappa på. 🙂
  Tussilago är ett härligt vårtecken. Här kom värmen så snabbt att kroppen och knoppen inte hängde med. Att städa då är svettigt. Bakslag kommer nästan alltid. På gott och ont.
  Kram Bosse

 2. Hej! Reagerade på din kommentar på Lenaiwales, att du blev sugen på en resa med Oravais Trafik… Jag är ”fron Tjeschis” och mina systersöner har Kaffikåppin, KH-service, Keskis Torv, Keskis Group… Själv har jag åkt skolbuss med OT, m.m. och har jag varit kommunalarbetare i Lovisa Gymnasium hela mitt yrkesliv. Bor i Borgå. Välkommen att bekanta dig med min blogg, http://www.ordodlaren.wordpress.com Kanske vi t.o.m. känner till varandra…

 3. Hej! Roligt att du hörde av dig! Firmorna du räknat upp vet ja finns, Kaffikåppin känner jag till men inte personerna.
  Från Rökiö är jag så då fick vi lov att ta oss till skolan på egen hand, ingen buss gällde 🙂
  Då rör du dig i samma trakter som vår son, han jobbar i Lovisa.
  Vet inte om jag känner dig, skall läsa närmare i din blogg.
  Trevligt!

Kommentera