5 km + 5 km

En två km.s promenad med Bamse var tänk och efter det skulle jag cykla. Vi gick samtidigt som skolbarnen i morse, när de sedan steg på skolbussen, var det dags för oss att gå tillbaka, men den minen jag fick av Bamse då kunde jag inte motstå, utan följde instruktionerna och magkänslan, det var dags med en 5 km.s promenad tyckte han. Ibland kan jag stå emot då jag vet att det är för bådas bästa, så var det inte i dag. Sedan då vi kom hem tillbaka var han nöjd ända fram till matdags.

 

Så fick jag fara iväg efter uppvärmningen, cyklade bara 5 km. Det fick räcka fast jag kunde ha cyklat hur länge som helst. Lagom tills jag kom hem började det smått regna, bra det. Kunde regna ännu mera så försvinner snön och isen snabbare. Det skall väl komma någon nysnö som tar bort den gamla.

Jag gör nog något annat än motionerar också. Humöret flög på så jag storstädade ett rum efteråt. Piskar och dammar när det behövs. När humöret faller på går det av bara farten och kan var riktigt roligt det med. Men ingenting går upp mot motion ute i frisk luften!

I går var jag och vinterbadade, simmade 10 x 10 m och det kändes så skönt. Mellan varven hade jag yoga och hann le mot solen. Efter det var jag en ny människa.

 

En ny dag i morgon!

Rose

4 thoughts on “5 km + 5 km

  1. Ja och då man inte har lust att städa, vilket inträffar nu som då för mig, skulle en robotdamsugare kunna sköta städningen i stället. Såg en sådan i går, helt plötsligt startade den och började städa. 🙂

   1. Jag skulle nog vara en före detta människa om jag badade vid den här tiden på året. 😉
    Längtar till första cykelturen.
    Visst händer det att lusten för städning tar vid. Vad kallas sjukan förr? 😉 Tror det beror på att kroppen och knoppen trivs med livet. som efter en härlig cykeltur/promenad i våren. Jag har dammsugit två dagar i rad. Tycker du att jag ska söka en doktor för åkomman? 🙂 Händer det imorgon blir jag antagligen inlagd.
    Bamse har god smak.

 1. Neej, det tror du bara 🙂 så bra man mår av vinterbad. Alla som vinterbadar säger samma sak, ”så skönt!” Men bra att det finns att väljas på, av all sorts motion mår vi bra! Jag tycker det är roligt att cykla och hinna se så mycket på samma gång.
  Verkar lite konstigt det där med dammsugningen, du får börja med att kolla febern. 🙂

Kommentera