Våren är en brytningspunkt.

 

Den här tiden börjar jag längta allt mer efter våren, det är en efterlängtad årstid. Tiden då det händer något i naturen, djuren vaknar upp ur ide, allt tinar upp och det börjar röra sig på marken, första vårblommor och lökar som söker sig upp före all snö smält bort.

Minns en gång då jag hade varit på promenad till kallvattenkällan, där är det också roligt att följa med vad som händer. I vinter har en källa varit öppen, den andra igenfrusen och täckt med snö. Kanske –  hoppas den vaknar till liv snart igen och vattnet börja porla upp.

Den gången sken solen på snödrivorna, det såg lite märkligt ut där i dikesrenen, jag stannade och såg en huggorm som inte rörde sig, så jag trodde först att den inte var vid liv, den var nästan ljusblå där den låg raklång på snödrivan. Så klart måste jag kolla med en käpp och rörde i den lite, då kröp den långsamt in i en rishög alldeles bredvid. Först då förstod jag att det var faktiskt en levande orm. Brukar tänka på den ovanliga händelsen när jag går där förbi den här årstiden. Trodde knappast det var sant det jag såg.

Det hade ju varit roligt om jag hade haft kameran med, så jag kunde visa eller rättare sagt bevisa, hur ljusblå den var på snön. Blicken brukar fara ditåt när jag går förbi, ifall det skulle hända igen.

Några svanar har också redan kommit, snart får jag väl se när de kommer svävandes ovanför byn. Nu kommer vårtecknen efterhand. Snön smälter, det har farit en hel del bara från i går, nästan så det börja gå att cykla efter vägarna, för den ivrigaste cyklisten.

Varje vår är förväntans tider!

Rose

4 thoughts on “Våren är en brytningspunkt.

 1. Snart kommer du att cykla ut på långa turer igen. Hur bara vågar du. Jag har nästan ormskräck. Men om jag varit säker på att det var en pinne hade jag vågat. 😉
  Det är extra mysigt att återvända till en plats och se förändringarna. Jämföra med tidigare säsonger/år.
  Kram Bosse

  1. Precis så är målet, cykla långa cykelturer, längtar så ?
   Jag har också ormskräck men ormen var så frusen så den kunde knappt gapa, blir nog lite mordisk av mig när jag ser en orm. Så är det, till vissa platser vill man bara återvända för att se vad som hänt varje år, tur att det finns sådana platser.
   Kram

Kommentera