7 sorters väder.

Vädret växlar snabbt om hösten. Här om kvällen var jag ute på cykel, det var så vackert och vindstilla, jag ville allra helst fortsätta hur långt och länge som helst. Det passade inte så bra eftersom jag varken var utrustad med vätska eller något att bita i när energin hade tagit slut. Det var förargligt i efterhand konstatera att jag hade haft möjlighet att fara iväg tidigare, hade inget annat viktigt för mig, bara lite dålig planering.

Istället för att vända hemåt så svängde jag cykeln emot ån, där är det alltid vackert.

Ny dag och nya möjligheter. Så jag tänkte göra om det och ta en längre cykeltur följande dag i stället, klädde lager på lager för att skydda mig för all eventuell höstkyla. Regnbågen var så vacker framför mörka moln. De skulle jag fånga på bild – bara cykla genom tunneln först, väl på andra sidan tunneln fanns det igen regnbåge kvar, snabbt som en blinkning var den veck, bara mörka nervösa moln fanns kvar.

Det började regna, kändes mera som snö-blandat-regn. Svängde inte hemåt, som jag kunde om jag ville,  utan fortsatte bortåt. Vem bryr sig om lite regn, jag såg fortfarande bra genom solglasögonen och klädd för lite kyla, så lite regn hindrade inte.

Snart kom jag till nästa bro och fick se vattnet och någon båt – fiskade såg det ut som. Båtar som kom sig uppe på land. Höst överallt!

Här svängde jag, börjar frysa om fingrarna. Kylan leder rakt genom cykelstången ner till händerna, Hade för tunna handskar, de som skulle ha varit passliga hade jag så prydligt placerade i lådan där hemma.

Nästa gång tar jag reservkläder med, när jag skall fara ut på lång cykellänk, alltid bra att ha, kylan påminde mig om det.

Det finns egentligen inget dåligt väder, bara olika formera av opassliga kläder.

 

Mina halvfrusna fingrar styrde till ån för att kolla regnvädret där.

Det heter 7 sorters väder på en höstnatt!

 1. Sol
 2. Regn
 3. Blixt
 4. Åska
 5. Frost
 6. Snö
 7. Hagel
 8. Blåst
 9. Storm
 10. Vått
 11. Torrt
 12. Månen

 

Hösthälsningar

Rose

0 thoughts on “7 sorters väder.

Kommentera