Så fort tillfället ges.

Det skall blir varmare i början av veckan, säger mannen, vad hjälper det svarar jag stolt, för nu är alla blommor och onödiga sommarprylar undanstökade. Han flinade och vet hur jag är. Inget onödigt krimskrams vill jag ha.

Lika glad och nöjd är jag att få bort allt onödigt, tror till och med ännu gladare än då jag plockar fram dem på våren. Minns så väl i våras då jag började dra fram skölpaddor, fåglar och skulpturer jag dragit på mig under åren, allra helst ville jag låta dem stå kvar, hållas där i sitt förvar. Ändå plockade jag fram dem, det hör väl lite till när den varmaste årstiden är på kommande.

Det är så skönt att få undanplockat på hösten, bara få gå förbi och ingen blomma som hänger bladen och ropar efter hjälp, varken när jag far eller kommer tillbaka. I sommar har jag haft alltför många blommor att vattna. Neej hellre far jag nog ut på cykel och vattnar mig själv. Nästa vår blir det inte så många, sade till mannen att han får påminna mig om jag glömt vad jag lovat. Det bli nog svårt påstod han.

Jag önskar ibland att jag hade lite längre tålamod att låta sommarsakerna stå kvar – det har jag inte. När jag gör någonting vill jag det skall gå undan och att det skall bli färdigt, allra helst redan i går.

Apelsinträden får stå ute ännu, de har jag överseende med och de tål också lite köld, till och med lite frost i bladspetsarna gör bara gott. Också hortensian får med nöje stå kvar, den är sååå vacker.

Trodde väl i våras att jag hade all tid i världen att sköta om blommorna när jag inte kunde fullfölja planerna och cykla till Paris.

Träffade just barnbarnet som kom körande på sin moppe emot oss på åkern, så lik sin pappa han var! Han får hålla sig till åkern och skogsvägar i väntan på mopedkörkortet och det tar nog alltför länge påstod han, snart fyller han år igen, så det närmar sig.

Tänk att när man är ung vill man bli äldre. När man är äldre vill man inte bli gammal, jo, få bli gammal och leva länge vill jag. Göra det bästa, leva sunt och äta hälsosamt, motionera, gå i skogen känna lugnet och lyssna på ingenting!

 

 

 Skön cykeltur – hade klätt på mig alldeles för mycket och undrade efteråt varför jag inte stannade och tog bort något plagg.

 

Lev och låt andra leva!

 

Rose

0 thoughts on “Så fort tillfället ges.

 1. Det är extra svårt att klä sig ”rätt” just nu. Plötsligt kommer solen på besök och det blir fel klädsel. Så du har redan plockat undan ”sommaren”. Kanske inte så konstigt med tanke på att du bor en bit norr ut. 🙂
  Du får inte vara så taskig mot sköldpaddan nästan vår. Självklart ska den få njuta av sommaren 2019 – i ljuset utomhus.
  Visst minns jag längtan om att nå rätt ålder för olika aktiviteter. Nu skulle jag vilja bromsa tiden. Jag upplever det som om varje år går fortare och fortare.
  Förstår att det är mysigt att känna igen sin son i sonsonens kropp/utseende. Det gör jag ofta när jag träffar våra döttrar. De är som speglar av oss två föräldrar. Hoppas jag får uppleva ”livets efterrätt”. Eftersom vi startade sent är det inte helt säkert.

 2. Vi får se hur det blir med sköldpaddorna & co i värsta fall kan det bli ett sabbatsår. 🙂
  Jo, det är så roligt att se hur barnbarnen ibland är en spegelbild av egna barn.
  Alla våra tre söner också dottern tog traktorkörkort när de gick i högstadieskolan, då hade de möjligheten att börja köra lite förr.
  Det är så roligt med barnbarn, med nog märks det att man inte orkar lika mycket som när egna barn var små.
  Det är väl en mening med det som sker, kanske bäst så!

Kommentera