Jag är min egen Coach.

Jag bara ändrar och ångrar mig, vänder, vrider och funderar hit och dit, till sist så faller alla pusselbitarna på plats. Då har jag tagit det bästa beslutet, tycker jag.

Tanken var att jag skulle börja på Ledd gymträning i grupp. Det var det ända jag ville göra, när jag bläddrade igenom Medborgarinstitutsbladet. Då jag äntligen hade bestämt mig och hört mig för, först då visste jag säkert hur jag ville ha det. Vara min egen coach.

Träna i mitt eget gym, det har jag gjort i många år nu och det har gått så bra. Apparater har jag så det räcker till åt alla muskelgrupper. Jag väljer noga vad jag vill göra och vart jag vill fara, värdesätter verkligen att få vara hemma i lugn och ro. Måste ju också hinna simma ensam och med barnbarnen. Prioritering nummer ett!

För att vara riktigt säker och övertygad att jag valde rätt, berättade jag glatt åt mannen mitt beslut, han instämde och sade. Ja, då får du ju ta det i egen takt också. Det är just det som är nackdelen med det hela, vill jag påstå. Med säkerhet skulle det behövas någon som piskar på lite mycket ibland, eller rent av ofta. Att träna ensam i gym kräver faktiskt vilja till max. Mannen tröstade mig och säger – självdisciplin har du ju.

Fördelarna överväger ändå, när jag gick ner till gymmet sparade jag in restiden. Hann till och med städa och flytta om kläder i några garderober i dag, där hade jag sparat in lite städtid, tröstade jag mig med.

Reder upp flyttar på klädesplaggen från den ena garderoben till den andra och så tyckte jag att det faktiskt blir bättre så här än förr. Det känns som om städlusten börjar dyka upp nu efter sommaren. När jag kom ut sent om sider till kvällen, märkte jag att sommaren bara fortsätter.

Har nött på så här nu i flera års tid. Varför ändra på ett fungerande koncept! Sade en klok kvinna en gång. Sätter jag på musik så går det av bara farten, mycket lättare – det är faktiskt stor skillnad.

Den här makapären blir flitigt använd, barnbarnen rutschar neråt och jag försöker ta mig upp.

 

 

 

Ju mer man tränar desto bättre blir man på det!

 

Rose

0 thoughts on “Jag är min egen Coach.

Kommentera