Pedar och väcker minnen.

Förra gången cyklade jag 16 km i dag blev det 19 km, efterhand ökar det – inte mycket, inte mer än enligt planer, känns så bra att få bota mitt kranka knä. Jag trampade i motvind halva vägen, andra halvan gick av bara farten.

En ny sträcka i dag, det är roligt att trampa och se platser som jag inte besökt på långa tider, de väcker gamla minnen. Cyklade bland annat förbi en gammal släktings gård. Dit brukade vi ta taxi när jag var liten, hela familjen var dit till julfrämmande. Som i går, tänkte jag. Tänk vad tiden förändras.

Tre tranor på väg vart?

 

Några bilder från trädgården i dag igen när jag kom hem.

Hortensian har börjar blomma på lekstugans veranda.

 

Fuchiorna har växt och mått bra där de stått i sommar, skall försöka övervintra dem nergrävd ute i trädgårdslandet, lyckas det så är det första gången, tror jag börjar ha prövat alla andra exempel på övervintring nu. I mitten en nyplanterade klematis från i våras.

 

dav
.

Indiankrasse morsdagspresent av barnbarnet, renhornet får hjälpa  till på sitt sätt.

 

Hösten börjar ge sig till känna. I kväll kom jag mig för att lägga en ansiktsmask. Det börjar bli dags att sköljs av!

 

Önskar er alla en skön ny vecka!

Rose Helsing

0 thoughts on “Pedar och väcker minnen.

 1. Hoppas du inte glömde att ta bort masken. 🙂
  Steget från sommar till höst går ibland ruskigt snabbt.
  Härlig kombination. Cykla-behandla knä-återuppleva gamla minnen och få en dos nostalgi.

  Glöm inte bort att ”skämma bort” ditt problemknä efteråt. Streching och självknådning med tummarna, på framför allt låret kan åstadkomma stora förbättringar. Jag kör ett speciellt schema när mitt onda knä gör sig tillkänna.
  Kram Bosse

 2. Nej, oundvikligt att glömma masken på, i värsta fall kan det ge resultat 🙂
  Så är det, på en cykeltur hinner man uppleva mycket.
  Tack för att du påminner mig! Är noga och stretchar alltid efteråt, låret borde jag säkert knåda. Själva knä kanske inte tål det så bra, tror jag, där har jag en envis slemsäcksinflammation.
  Kram tillbaka!

  1. Det står slemsäcksinflammation bland några andra alternativ.

   Tjocka knutor på knästräckarmuskeln och strama lårmuskler med knutor kan ställa till det ”längre ner”.

   Om du har lust att vara MER envis än din inflammation kan du prova detta några dagar efter träning. 🙂 Var nu en duktig flicka. 🙂 Jag skriver i fortsättningen ner ordagrant. Det tar totalt 8-12 minuter.

   1. Placera tummen längst upp på låret, alldeles under ljumsken.
   Flytta runt tummen tills du hittar ett spänt eller ”knutigt” område.
   Massera det här området med bägge tummarna i små cirklar, eller också kan du använda handloven. Fortsätt i 3-5 minuter.

   2. Placera tummen längst upp och mitt på låret på samma avstånd från ljumsken som från den övre delen av knäet.
   Flytta runt tummen tills du hittar ett spänt eller ”knutigt” område.
   Det ska kännas ömt eller till och med göra ont.
   Massera det här området med tummarna i små cirklar eller med handloven under 3 – 5 minuter.

   3. Känn sedan efter på utsidan av låret om det stramar också där. Om så är fallet, massera några minuter med båda händernas fingertoppar, från den övre delen av låret mot knäleden.

   Lycka till från slavpiskaren Bosse Bus 🙂 som vill hjälpa till. För det funkar riktigt bra för mitt högerknä.

   1. Jo slemsäcksinflammation i knä var någonting nytt för mig.
    Tack så hemskt mycket, så snällt av dig att du tog tid och skrev ner programmet åt mig!
    Nu har jag följt instruktionerna och sjuka områden och knutar finns det gott om.
    Skall upprepa denna övning regelbundet, det var dessutom så bra att jag kunde göra det själv. Blir spännande om det gör någon förändring.
    Slavpiskare kan vara nödvändigt ibland. 🙂

Kommentera