Värmeböljan

Känner mig lite kufisk i huvudet i dag, det är värmen påstår mannen, tror det jag också fast jag brukar inte känna mig så här, det brukar inte vara så här varmt heller. Nu är det för varmt.

Det går inte ens att göra någonting i solen, så då får jag jobba efter naturen och följer skuggan.

Kom att tänka på att det inte går att göra så mycket. Har hunnit springa i värmebölja, det brukar vara ganska tufft. Cyklister är ut som synes i trafiken, det är friskare när vinden känns av på ett annat sätt.

Drar mig till minnes när jag ofta och gärna brukade fara ut på en jogginglänk, det börjar bli längesedan nu – känns det som. Brydde mig aldrig i vad det var för väder. Det började bli höst och snöblandat regn, i det vädret brukade jag gilla att springa, det blåste också ganska hårt.

Ofta brukade jag se en man som var på sin gård och donade, vi hejade alltid på varann. Den söndagsmorgonen möttes vi på vägen i ruskvädret. Han säger till mig, ”hördu det ser nog för hopplöst ut det där”! Tycker du det svarade jag och fortsatte. Det var ju bara jag som visste hur roligt det var att springa i höstrusket, snöflingorna piskade mot kinderna och jag mådde så bra, ännu bättre när jag kom hem tillbaka.

Så olika vi kan tycka, bättre det än att sitta inne för mycket. Han gick hopsjunken och dan, så jag kunde lika gärna ha sagt samma sak till honom, fast jag bryr mig inte i vad var och en har för sig, har fullt upp med mitt eget.

Att jag sprang 10 – 20 km flera gånger per vecka gjorde bara gott oberoende väder. Inte minst att komma hem tillbaka, rödbrusig i ansiktet, blodcirkulationen susade i kroppen, som jag mådde.

Lite annorlunda är det nu, i kväll cyklade jag till dotterns för att sköta om husdjuren medan de är på semesterresa, 4,5 km en sträcka – riktigt passlig. Det är bra för knäna att cykla är konstaterat. Simma gör jag varje dag – ibland flera, så jag får min motion. Perfekt!

Känner du för att springa, sade min kloke läkare. Så spring!

 

Från köksfönstret visar vår nostalgiska mätare 38 grader i solen.

 

Vattentemperaturen vid villan 24 grader, vatten är klart vi ser ner till botten på 2 meters djup. De är det bästa med havet så nära inpå, att få ha så klart och fint vatten hela tiden.

Vattentemperaturen sjunker snabbare än vad den stiger. För mig gör det inget, jag gillar kallt vatten.

Kommentera