Äntligen kom våren

I dag kom våren. Många vårtecken på en gång. Svanar, tranor, trastar och tofsvipor och ännu mera fåglar har kommit tillbaka. Äntligen, det är så roligt att vara ute och känna vårvärmen, som vi har väntat på så länge. I år är våren en månad senare än för ett år sedan, då var marken nästan bar. Nu är snödrivorna stora och höga, fast de har blivit blöta och segnar ihop, våren ligger i luften.

Får se hur det blir med vargfrågan. I går observerades vargen vid skidcentrum, barnen som var i slalombacken fick avbryta slalomkörandet tills vargen hade försvunnit därifrån. Det är verkligen skrämmande.

 Våren kommer med spåren i byvägen, så är utgångsläget, men det är på bättringsväg.

0 thoughts on “Äntligen kom våren

  1. Ja visst är det skönt med våren, värmen och att få ställa fram utemöblerna igen, för mat och fikapaus.
   Vargen är ett stort problem här nu. Myndigheterna vill att vargarna skall finnas i vår fauna.
   I går observerades vargen i vår by, alldeles här när oss. Sedan var den också till skolan och dagis som finns i byn, så barnen hölls mest inomhus, medan vargarna får springa fritt. Det låter helt vansinnigt.
   Kram tillbaka!

Kommentera