Nattcyklingen 22.00 – 07.00 23 – 24. 3

Natten mellan fredag till lördag var dags för Botniahallens tredje nattcykling. Det börjar kl 22 på fredagkväll och avslutas 07 på lördagmorgon.

Första gången ville jag inte vara med, andra gången hade jag inte möjlighet, tredje gången var jag med och ångrade att jag inte hade varit med alla gånger.

Kanske är jag lite galen tänkte jag som far och cyklar på natten, när jag förberedde mig på kvällen och packade väskan. Väl på plats kunde jag snabbt konstatera att jag inte var ensam om den tanken. Det var bara att nöta på och cykla runt banan, ensam var jag inte, vi var ett 50 tal cyklister där.

En tillrättavisning fick jag också om cykelreglerna runt banan av en lagmedlem, han påstod att jag borde bestämma mig vilken bana jag skall cykla efter, inte vingla för mycket. Precis just när han sade det, kände jag mig trött och var i en svacka, så tillrättavisningen kom inte mera lägligt. Jag  förstod läxan med en gång. Mest synd om honom, han måste ha haft fullt upp med tillrättavisningar åt många andra som inte var i balans, det var en och annan som hade precis som jag, svårt att välja vilken bana de skulle hålla sig i.

Däremot blev jag så glad när en annan grupp kom cyklade förbi mig och Göte tjoade till mig, häng på här bakom oss. Precis vad jag behövde höra då, först då kom jag mig igång. Barmhärtigt gjort tänkte jag! Han såg vad en nybörjare som jag behövde höra!

Inga problem inträffade fast risken kanske ändå är större nattetid, för visst känns huvudet mera däst på natten.

Nöjd med cyklingen blev jag, fick 100 km mera på mätaren. Kl 03 på nattkvisten var det dags för gemensamt kaffe och smörgås, efter det var mitt mål fullbordat. Musklerna var sträckta och det smakade bra att fara hem till en varm säng.

Många nya erfarenheter och idéer fick jag om vad som bör förbättras, rättas till både med mig själv och med cykeln. Det tog jag med mig hem och är redan på gång med förbättringen.

Summa summarum! Nattcyklingen gav mer än den tog!

 Här har Lotten och jag parkerat våra fina nya cyklar.

 

0 thoughts on “Nattcyklingen 22.00 – 07.00 23 – 24. 3

  1. Då blev du en erfarenhet rikare! Jag antar att det är sådana lopp och övningar som gör att ni sedan orkar och fungerar bra ihop när det verkligen gäller. För det är både den fysiska och psykiska biten som behöver slipas till och vad är bättre än att få det gjort i tid. Strongt gjort att satsa på detta! Det blir spännande att följe er när ni sedan trampar iväg.

  2. Jo det inte den ena vet så vet en annan. Det finns både erfarna cyklister och nybörjare med, så det finns mycket som skall slipas.
    Det gäller att ta saken på allvar, träna och göra sitt bästa. Och hoppas att allt går bra sedan!

Kommentera