NYTTOMOTION

dav

Till slut kom det snö! Så pass mycket att vi fick gå ut och skotta mera än en gång, precis som det var förr i tiden. Så skönt, det är motion hela sträckan, först med skyfflande och så äntligen dags att börja skida. Nu finns det så pass mycket snö, att jag har lagat upp mitt eget skidspår, ett ca en km.s spår, så långt brukar det ungefär vara när vi tidigare har mätt upp det.

Längre behöver det inte vara för min del, då kan jag skida runt hur många varv jag vill, hunden får vara med, har jag någonting på gång där inne kanske i ugnen, kan jag gå in och kolla samtidigt som jag varvar och saftkontrollen brukar också finnas där i närheten. Det är så praktiskt och bra, att stiga på skidorna bredvid trappan och stiga ur på samma ställe. Då behövs det så mycket snö som det är nu.

Visst kunde också spåret lagas ännu längre, det har sina för och nackdelar. Så fort spåret är färdigt och i något så när skick, börjar det snöa och så blåser det igen, därför är det mera praktiskt med ett kort spår, skida och hållas i gott skick.

Mitt korta skidspår trampar jag upp, med sidan före trampar och trampar jag och snyggt och prima blir det, sedan är det bara att skida. Det blir lika snyggt som ett skoterspår och bra motion ger trampningen, ännu mera än själva skidande.

Visst är det skönt ibland att fara ut i längre skidspår, snart finns det också möjlighet till det. Det tar inte länge nu förrän Hellnäs spåret blir uppkört, då är det roligt att fara dit och riktigt få sträcka ut sig i spåret. Där finns det 1, 2 och 3 km.s spår att välja mellan. Men då skall först skidorna packas med i bilen, därför väljer jag hellre det första exemplet. Nu blir jag så sugen att skida efter Hellnässpåret, där har jag skidat i ur och skur i 40 års tid och är bekant med alla träden!

0 thoughts on “NYTTOMOTION

  1. Detta med snöskottning kan vara både bra och dåligt. Bra med motion men jag har också drabbats av vissa ryggproblem efter senaste blötsnön som skulle bort. Otroligt tung snö!
    Vi som bor på landet har i många fall möjlighet att dra egna skidspår helt nära hemmet. En fin förmån. Grannfrun har gjort samma. Själv har jag inte stått på skidor på årtionden men det tåls att fundera på om det inte vore dags nu. Men först måste vi ha en ordentlig vinter!

    1. Jo, det är roligt att skotta så länge det är torrsnö, så fort det blir blida blir det genast mindre roligt. Kroppen säger nog till när den blir orättvist behandlad, bästa formen av träning för ryggen och dylika besvär är väl skidåkning. Dessutom har du förmånen att samåka i samma skidspår som grannen, inte illa det!

  2. Jag har inte skottat snö på länge. Kanske en del beroende på att vi oftast inte har mycket snö här i Wales, men också på att min engelske man älskar att skotta snö, så så fort den kommer är han ute och leker! Inte mig emot!
    God fortsättning!

Kommentera