Ge en present.

Spetsarna jag har virkat blev färdiga för rätt länge sen, på vårkanten någon gång. Det blev lite bråttom på slutet, virknålen gick rätt het, jag ville bara ha projektet färdigt.

Hela 18 spetsar skulle jag virka för att det skulle räcka till 9 stycken badhanddukar. Jag köpte alla handdukarna på en gång så det blev en stor påse, 5 röda och 4 blåa.

När spetsarna var färdiga skulle de sys fast på handduken, det var ett projekt för sig, det gick bra för symaskinen och jag kom riktigt bra överens, det händer sig ibland att det inte riktigt är så. Jag har lärt mig med tiden att bara den får lite symaskinsolja ibland, så är den mera samarbetsvillig.

I dag har vi varit på 5-års kalas och gav sista handduken som present. En passande sak till handduken som hör ihop med simning och dykning har de också fått. Det har varit en uppskattat present. Då får också jag vara nöjd.

Spetsarna har jag virkat i rätt så tunt naturvitt bomullsgarn, de går att tvätta i 60 grader i samma temperatur som handduken, för säkerhet skull prövade jag ändå på förhand och det fungerade helt bra!

När jag lagar något åt barnbarnen, vill jag ge åt alla. Precis för ett år sedan, delade jag ut 9 par sockar, de är också uppskattat, åtminstone av föräldrarna. Vart fotot på sockarna försvunnit har jag inte den blekaste aning om.

Usch, det låter som jag skryter nu, jag är nog bara glad att jag fått färdigställt mina alster och delat ut dem. Det är roligare att ge än att få. För länge sedan var jag mycket flitigare handarbetare i jämförelse med nu.

Scarfen

Scarfen är också nästan färdig, bara virka med guldtråden på två sidor, så är den färdig. När jag började virka den valde jag blått, som är min färg, mönstret tycker jag också om, däremot storleken gillar jag inte riktigt bra, jag vill inte ha så mycket runt halsen. Skall se kanske någon av mina flickor vill ha den, det är ju modernt med stora dukar rumt halsen nu, det vill jag inte ha. Guldtråden runt om faller mig i smaken.

Oftast börjar jag med ett arbete åt mig själv, innan det är färdigt har jag listat ut att det passar bättre åt någon annan.

Så nu äntligen skall jag få börja med någonting annat!  Att virka är min favorit, nu smakar det ändå med en stickning!

GLAD LILLA JUL! 

Kommentera