Upp och ur bekvämlighetszonen.

Åh, hur ska jag hinna, hur ska jag orka nu igen. Hela kroppen vill röra på sig, tankarna snurrar och bestämmer och det känns tungt att ta sig över tröskeln och röra på sig. Bara få en början sen går det så lätt, tid finns alltid. Och gymnastikprogram finns det i mängder. Nu följer jag ett nytt, fast det finns ändå många gamla punkter. Ibland skall det andas in – ibland ut, att andas tar ingen extra tid, det gör vi automatiskt, antar jag.

Det är så bekvämt att bara gå på i yllesockorna och inte göra något alls för kroppen, ta det lugnt. Bara så ett frö så har jag börjat, sedan är det inget annat än roligt.

Så har jag har både gymnastiserat och stretchat. För varje programpunkt  blir det bara bättre, humöret stiger, kinderna börjar bränna och färgen kommer på köpet. Värt att stiga upp ur soffan.

Nej, jag började faktiskt med en rask promenad i hundsällskap, 5 km i solsken den 25 november, vi var så glada att vi hade möjlighet att få vara ute i så fint och vackert väder, varmt var det också 3 – 4 plusgrader, ingenting att klaga på det.

Samtidig som jag anstränger och pinar mig, vet jag att det här gör så gott för kroppen. Det jag kan göra själv behöver ingen annan göra åt mig, jag vill slipper springa runt och klaga hur det värker och hur spänd och styv jag är. Möta olle i grind!

Pilatesrullen är ett bra träningsredskap för spända muskler, fast det tog ett tag, några månader, förrän jag kom underfund med den. Ligger stadigt på golvet rullar ingenstans, mycket samarbetsvillig attiralj.

Kommentera