EN HUNGRIG EKORRE.

Tidigt när första snön kom började vi mata fåglarna med solrosfrön. Jag ordnade det  bekvämt och nära med matningen för inkommande vinter och ställde ett ämbar med frön i på lekstugeverandan nära till fågelbrädet.

Varje gång jag gick och dit och skulle fylla på mera frön var fågelbordet upp och nervänt, jag ställde det till rätta och nästa dag var det upp och nervänt igen.

Fågelbordet är ett litet nätt hus med ås tak, som har hållit maten torr. Det börjar bli till åren kommen, ända sedan dottern gick i lågstadieskolan, det har tjänstgjort och varit perfekt för ändamålet. Tyckte det var lite konstigt, men tänkte inte mera på det, förargligt var det förstås då maten alltid var våt och geggig av regnet, fåglarna är noga av sig och vill inte äta vad som helst.

Några dagar rättade jag till fågelbrädet och började undra om det kanske är dags att skaffa ett nytt och stadigare som hålls upprätt.

Från köksfönstret fick jag sedan förklaringen till vandaliseringen. Boven i dramat blev filmad.

[wpvideo Zf4isG27]

 

Snart skall de få ett nytt fågelbord, mannen snickrar för fullt. Hoppas bara att både fåglarna och ekorren blir nöjda och kunna samsas som de hittills gjort riktigt bra. Det gamla vill jag ändå inte slänga, det får bli ett renoveringsprojekt.

Varje dag är den där och huserar.

Kommentera