I KANTARELLSKOGEN

Sista sommarlovsdagen för förskolebarnen och skolbarnen så vi gick till kantarellskogen. Först skulle vi uppför berget och sedan nerför bergets andra sidan. Så kom vi ut på träsket och när vi vandrat längs det en bra bit, tog vi oss upp för nästa berg. Blåbär finns det i mängder och kantareller hittade vi också, men inte så mycket som jag förväntat mig, allt tycks vara så sent i sommar.

Barnbarnen plockade med iver och tyckte det skulle vara roligt att överraska mamma med kantareller, när hon sedan kommer och hämtade dem. Och hon blev överraskad och glad för hon tycker om kantareller!

Det var så härligt att gå där efter de gamla gångstigarna som fortfarande är framkomliga fast ingen går där, knappast någon annan än vi. En gångstig som väl är upptrampad finns för alltid kvar!

Blåbärskvistarna slokade av blåbär, den fuktiga mossan och den ofantligt fuktigt luften som vi andades in var enorm på morgonkvisten.

Barnbarnen var på strålande humör och ville inget annat än bära på ämbar och bärplockare, vi var alla lika ivriga och älskade vår morgonpromenad uppe på berget! Vi pratade minnen och hade det som allra bäst!

 Höga stenar är en lycka!

0 thoughts on “I KANTARELLSKOGEN

Kommentera