Maine coon och Pelargon

 Pensionären Bonzo doftar ofta på blommorna!

Han är ute nu i sommar – en del ute, en del inne – det passar honom bäst, han får själv bestämma. Mycket försiktig och aktsam katt, för minsta lilla oväsen ute i buskarna, kommer han snabbt springande tillbaka till trappan, där känner han sig säker! För det mesta ligger han och spanar och doftar på blommor och växter, han är ingen jägare, spanar hellre på andra. Glad är han av sig och hoppar högt uppe i luften efter fjärilarna.

Typiska egenskaper för maine coon, de gillar att ligga nära vattnet, inomhus tillbringar han mycket av sin tid runt vattenskålen. Väger 11 kg i dag och vill gärna bli buren, ingen famnkatt precis i så fall bara några minuter åt gången. Accepterar bara hemfolket, resten hinner nätt och jämt se honom!

En del av Bonzos priser från sin karriärstid.

Han är petig med vad han äter, när han tävlade på kattutställningarna var det endast det bästa nog i matväg som gällde, för att pälsen skulle vara i toppskick och glänsa! Det är inte enkelt att ändra på katters matvanor. Om en katt har bestämt sig för att inte äta, så blir det endast så!

Pelargoniorna blir också vackrare om de får gödsel i sitt dricksvatten!

Kommentera