Midsommarvandring 2017

Jag gillar att motionera och det finns mycket att välja mellan. Ute i trafiken oberoende som bilist, cyklist eller fotgängare får man finna sig i alla övriga trafikförseelser. Det gäller bara att hela tiden vara långt ur vägen, då är man på den säkra sidan! För det mesta tar jag chansen och går hem från båtplatsen, när vi kommer från villan. Ibland stiger jag av någonstans på vägen!

Jag har mätt upp de flesta sträckor runtomkring oss, så jag har på klart hur långt det blir. Ibland bli det bara 5 km och när jag kommer hem undrar jag alltid varför jag gick så kort, tröttheten försvinner ju med motionen. Ibland går jag 10, 12, 15, 20, också 25 km har det blivit någon gång,  då behöver jag vara utrustad med mat och dryck i ryggsäcken, för att orka hela vägen, kroppen behöver bränsle!

Det är både roligt att gå och cykla efter Jåssängsvägen (villavägen). Nu har väghyveln varit i farten igen så vägen skall bli jämn och fin, då kommer det upp både större och mindre stenar. En gång förstod jag mig inte på mig själv då det helt plötsligt var så tungt och eländigt att gå där, till och med balansen fungerade dåligt. Steg jag på en sten rullade den under skon så jag gled iväg som om jag gick på isen.  Först när jag kom ut till bättre underlag förstod hur eländigt det är att gå på steniga vägar.

Riktig torrt var det också före regnet kom, det dammade ordentligt när någon bil körde förbi. Tur nog kör de flesta bilarna försiktigt där, men inte alla! Fast jag knep ihop munnen och inte skulle andas in dammet, kände jag snabbt efteråt hur dammet knastrade mellan tänderna. Inte nog med dammet, stenarna flyger iväg långa vägar när bilarna kör fort. I dag kommer det välbehövliga regnet!

Vackert var det också efter vägen, det är Lupinernas tid!

Midsommardag: Morgonsimning, 1 km rodd och 12 km promenad!

 

Kommentera