Två vitsvanshjortar och två harar

Så vackert i försommartiden! I går såg jag två st vitsvanshjortar, först en som sprang till skogs när den hörde ljud från en människa. Den syntes så bra mellan träden där den sprang iväg, stannade och spanade lite på mig, för att sedan försvinna helt ur synhåll. Just nu före löven har spruckit fram och kvällssolen skiner så var den så lätt att få syn på. Ett par hundra meter längre fram, så är det precis samma fenomen med följande vitsvanshjort. Det är fullt av liv och vackert i skogen, speciellt kvällstid när solen skiner mellan trädstammarna!

Två styckena harar så vi i dag, först en som kom springandes emot Bamse och mig. Bamse var observant och såg den för ovanlighetens skull, han ställde sig till att jaga, han kom ändå av sig och började nosa efter annat intressant på vägen och haren stannade och såg förvånat på honom, den tyckte förmodligen att det var en konstig jakthund som inte kommer efter honom. Djur har sådant på klart med varandra. Till och med en hare såg att Bamse är snäll! Följande hare såg jag genom köksfönstret när jag kom in.

Kommentera