PÅSKDAGEN

Isläget kollade vi i dag igen, det hör till att följa med så här års. Det var ingen upplyftande syn precis. I Hällnäs var det öppet vatten, från båtplatsen i Oxkangar syntes bara is och nysnö – så långt ögat kunde nå. Svag is är det fast det såg ut som om vi kunde skidat iväg. Islossningen går långsamt då kylan saktar på farten. Ingvar påstod att vi får ta det lugnt minst två veckor till. Jo, det kan vi göra, vill minnas att våren exploderar på en gång och då vet jag oftast inte var jag skall vara, ute eller inne – på villan eller hemma. Är jag på gården och räfsar, så kanske jag borde ha tagit en promenad i stället. Och tog jag en promenad så kanske jag borde varit på gården och vårarbetat i stället. Det blir nog bra!

I dag på eftermiddagen räfsade jag i skogsbacken och i hundhagen, löv , ris och kottar det blev många skottkärror, roligt arbete och resultatet syns direkt och så det blir så vackert. Lika roligt varje vår!

Kallt blåste det här ute vid bryggan, fast vädret var så vackert!

 

Kommentera