BERIKANDE CYKELTUR

Om någonting var bra med dagens cykeltur så var det vädret. Redan kl nio var vi på väg inåt byn emot Hömossa – Ölandskogarna – Tuckorskogarna. Det var så vackert i skogen och morgonen höll på att bli till dag! Solen tog över och det kändes att värmen var på väg,  åtminstone i skogen.

Förväntningarna att kunna se några djur var stora, men inte i dag, endast en vitsvanshjort såg vi som sprang snabbt till en kalhuggen skog, ganska stor såg den ut att vara, Ingvar menade att det var en bock. Så långa kliv den tog åtminstone 4 meters mellanrum från hopp till hopp. Vackert så! Kanske alla andra djuren var lediga i dag!

Det gick hur bra som helst att cykla på sandvägen, för den var fortfarande frusen. Värre var det där det fortfarande var snö och is, där blev det en vurpa för mig, lika snabbt var jag upp igen, det är svårt att styra och hålla balansen där det är både isigt och spårigt.

När vi kom ut till Tuckorvägen var det asfalterat och för ovanlighetens skull hade vi inte nordanvinden mot oss. Det var hur skönt som helst att bara få cykla, vägen var bra och ingen vind kände vi av. Nu hade vi cyklat 18 km i all sorts vägunderlag, säkert hälften på vinterunderlag.

 

Bra cykelföre i Öland.

Oj oj oj i Öland

Vi var ändå nöjd med dagens cykeltur, när vi väl var hemma igen, det var inte bara cykelträning, utan också balans, styrka, uthållighet och tålamodsträning!

0 thoughts on “BERIKANDE CYKELTUR

Kommentera