Höjden och djupet med Annelie Pompe 21 mars

Föreläsningen vid Academill i Vasa.

Höjden och djupet!

Handlade om Anneli Pompe från Göteborg. Hon är en svensk 35-årig äventyrare, föreläsare och guide som bland annat bestigit Mount Everest och har slagit världsrekord i fridykning 126 meter på ett andetag! Otroligt vad en människa klarar av. Det är bara ”att vi börjar tänka” som stoppar oss sade hon. Alla här klarar detta om ni vill! Det handlar om att hålla andan, slappna av och inte börja tänka!

Hon hade redan i unga år valt att gå sin egen väg och göra det som hon själv ville. Hon följde sin magkänsla och sitt drömmål. Vilken historia och vilken berättelse hon hade att förmedla till oss åhörare. Hon var också en god talare. I januari 2017 nominerad årets talare!

Hon berättade sin livshistoria ända från barndomstiden, hur hennes dragningskraft var att dyka till havets botten, där fick hon simma bredvid hajar och sjödjur. Hon började ändå studera, för att få en utbildning. Det kändes inte bra så hon började skolka. Hon berättade ingenting för föräldrarna. Så småningom började hennes far ringa henne och undra om hon kunde skolka i dag och komma och öva dykning. Ett av hennes första mål var att vinna honom, han var också dykare.

Efter föreläsningen höll hon dessutom en workshop i hur man förbättrar sin andning och får bättre hållning och avslappning. Som var så intressant och lärorikt!

En intressant och ovanlig kväll. Jag och min kompis hade mycket roligt att diskutera på hemvägen! Inte alla kvällar vi är ute och håller andan!

Läs mera här om Anneli.  Wikipedia

0 thoughts on “Höjden och djupet med Annelie Pompe 21 mars

Kommentera