Ofrivillig demonstration

Helt plötsligt råkade jag ut för en ofrivillig demonstration, när jag var och vinterbadade till Sandö i går. https://vasaspingviner.wordpress.com/ En stor skolklass som skymtade runt bastuknuten, i och för sig är det ingen ovanlig syn, där finns ofta människor som fotograferar och njuter av naturen, så inte tänkte jag desto mera på det.

Inte förrän jag gick ner mot vattnet, hör jag någon som säger klart och tydligt: ”Katso nyt, siellä tulee pingviini ja menee uimaan”. På svenska: ”Se där, nu kommer en pingvin och skall simma” Då kastar jag blicken bakåt och fick syn på en stor grupp med skolelever och lärare som publik. Vi vinkade åt varann och min vana trogen for jag ner i vaken, simmade och när jag kommer upp tillbaka fick jag applåder. Ha ha, det var nog första gången under mina 13 år som vinterbadare, som någon applåderat åt mig när jag kommit upp ur vaken!

De var ju roligt och ovanligt att få applåder. Jag bugade inte, utan i stället passade jag på att berättade hur härligt det är att vinterbada och bjöd dem också komma och pröva! Men, det skakade bara på sina huvud. Så hade jag antagligen också gjort, om någon frågat mig, före jag hade prövat. Bruuu, nu var det allt dags att gå in i bastun igen och värma sig!

Inne i bastun var stämningen ej heller så dålig. En finskspråkig kvinna tyckte att alla var så tysta så hon bjöd på en finsk sång. Nu var det hennes tur att få applåder!

Älskar min hobby!

Pingvinföreningens logo!

Bastubyggnaden, bryggan och vaken!

0 thoughts on “Ofrivillig demonstration

  1. Jag skulle också ha applåderat för jag tycker det är minst sagt modigt att kasta sig vaken. Jag har provat det en gång ofrivilligt och det var kallt, mycket kallt, innan vi kom iland 4 km bort. Vinterbad första gången måste vara något i stil med bungyjump. Kanske du har provat det också?

  2. Tackar! Fast det är inte så hemskt som många tror. Endera får man blodad tand efter första försöket, eller så aldrig mer. Med noga övervägande prövade jag en gång i tiderna med mardrömmar natten innan, men det var det värt!
    En sträcka på 4 km måste du ha varit rejält genomfrusen!
    Neej, bungyjump skulle jag aldrig klara av!

Kommentera