Kvart i 8 på riksväg 8

Helt plötsligt var vi tre bilar i bredd, väglaget var halt, skrovligt och det var omkörningsförbud.

Det är farligt att vara laglydig och följa högsta tillåtna hastighet, verkar det som. Jag höll 80 farten som är tillåten på riksvägen och ändå körde bilarna hela tiden förbi. Att det är omkörningsförbud har ingen betydelse, inte heller att det kom mötande bilar. Alla hade bråttom. Även jag hade ett klockslag att följa.

Jag hann inte så mycket förrän vi var tre bilar i bredd, minns inte ens om jag körde till sidan. Allt gick bara så snabbt. Där fanns jag, bilen i mitten som var på väg att körde om mig och mötande bilen. Signalementet på bilen hann jag uppfatta, minns den klar och tydligt, men vad hjälper det. Fartdåren försvann snabbt.  Och jag kunde svälja och andas igen.

Där såg jag hur snabbt det kunde ha gått, åt skogen. Hur skört livet kan vara.

Jag var på väg till jobb, kvart i 8 på riksväg 8 högsta tillåtna hastighet 80. Och jag kom i tid,  även om jag körde i 80.

 

63280

Kör Försiktigt! Brukar jag säga!

0 thoughts on “Kvart i 8 på riksväg 8

  1. Ja, livet kan ändras på ett ögonblick, inte minst i trafiken. Nu när det är vinter och ofta halt gäller det också att hålla avstånden, något jag tycker många nonchalerar. Plus att det finns de som mixtrar med mobiltelefonen under körning, det tycker jag är ett ofog. Handsfree bör det då vara.

    1. Så sant! Vad kan vi annat, än göra rätt själv? Poliserna skulle ha mycket att göra, bara de fanns på rätt plats vid rätt tillfälle.
      Avståndet och mobiltelefonerna ställer till det i trafiken. Synd att det skall vara så!

Kommentera