Spännande äventyr i Te Anau-grottorna.

Dag 17

Queenstown och Te Anau-grottorna

 

Åttonde flyget från Auckland till Queenstown.

Vi flög från Nordön till Sydön och Queenstown. Härifrån begav vi oss mot Te Anau. Färden gick genom ett vackert landskap med stora får- och hjortfarmar. Vi besökte en av fårfarmarna, där värdparet bjöd på en lätt lunch.

dav

Snö på bergstopparna.

dav

Inflygning till Queenstown. 

 

dav

På väg till fårfarmen. Urbefolkningen kallade Nya Zeeland för ”De stora vita molnens land” För att det var så mycket moln ovanför bergen.

mde

Farmens väluppfostrade vallhundar.

mde

Utsikt från gården över deras ägor och djur.

dav

 

mde

Hjortfarm.

Mycket lugnt och fridfullt ställe med vacker gårdsplan. Kavajträdet. 

 Te Anau betyder ”Grottan med virvlande vatten” på maori. Under sen eftermiddag gjorde vi en båtutflykt till de berömda Te Anaugrottorna, framförallt kända för sin mångfald av lysmaskar.

hdr

Från hotellområdet. Härifrån med båt till Te Anau grottorna.

bty

 

dav

Karta över Te Anaugrottorna.

Det här var nog den mest äventyrlig jag varit med om. Vandringen in i grottan var 250 meter lång, med stora vattenfall och forsar. Vi fick böja oss på några ställen, i annat fall slog vi huvudet i berget. Mörkt var det och bara någon svag belysning här och där.

Så blev det dags för båtfärden ca 50 m in i grottan. Båten for på räls och det fanns rum för 20 personer. Mörkt var det, in i båten var det också vått och fuktigt och vi såg ingenting, det var meningen med det hela, för här lyste lysmaskarna upp i bergstaket som små stjärnor. (förbjudet att fotografera).

dav

 

hdr

Från bryggan vid grottområdet. Tryggt att gå till och från båten, bryggan hade stängsel på båda sidorna, det var välbehövligt.

 

 

 

Kommentera