En vacker dag i naturen

Inte behövde jag gå långt borta för att se hur vackert det är i naturen. Speciellt nu när jag varit borta så pass länge. Hit går jag så gott som dagligen, både i dagsljus och i mörker. Det är väl som med de flesta andra ställen, till sist ser vi inte vad vi har framför oss utan det bara finns där. ”Saknar inte kon förrän båset är tomt”. Ögonen blir blinda för det som finns framför oss hela tiden. Det bara skall finnas där medvetet eller omedvetet. Jag såg och kunde faktiskt njuta och uppskattade platserna desto bättre, när jag kom dit igen.

Visst är det bra att vara borta ibland för att kunna uppskatta och se det vackra som finns på nära håll.

Gamla riksvägen, ån, bron och källan.

Alltid har jag tyckt att det är lyx när jag kan gå och har så nära till min egen källa. Vattnet kokar upp där och är så iskallt det bara kan bli. Friskt – klart och gott är det också. Förr i tiderna på 60-talet vallfärdades byborna till källan efter vattnet. Jag är så gott som säker på att i dag är vi ensamma om den.

[wpvideo sC7UKQLX]

Kallvattenkällan. 

Kunde inte låta bli att styra tankarna hemåt och uppskatta vår egen lilla källa när jag stor bredvid Rotoruas vulkaniska källor.

 

Kommentera