Emma fixade en stegräknare – Jessica utmanade mig för bryggan

Emma, äldsta barnbarnet frågade i förbifarten om jag har stegräknare på min telefon? Nej, det hade jag inte. Men – nu har jag. Självklart ville jag ha en stegräknare på telefonen, den är ju ändå med vart jag än går. På ett ögonaböj hade hon fixat en app åt mig. Bara jag kommer ihåg att ställa in den nu så.

Allt detta på samma app:

Kaloriräknare – alltid intressant att se hur mycket kalorier som förbrukas.

Tiden – få se om jag börjar jämföra tiden nu, varför inte.

Avståndet – det kan jag nog utantill inom mitt närområde, nu får jag i alla fall testa om det stämmer.

Stegräknare – skall bli intressant att följa med.

Det ena föder det andra.

Räknade en sträcka med fotsteg i dag, som jag länge har tänkt göra. Använde mig av gamla räknetekniken då. Rikssträckan: (får den heta) I halt underlag: 310 steg.

Passar bra att ta nya tag nu när ett nytt år snart börjar.

Bryggan

Nu skall jag ta mig an bryggan på fullaste allvar. I somras fick jag en utmaning av Jessica – att öva bryggan. Hon är också mitt barnbarn. Jag skulle öva fram till jullovet. Hon mindes vad vi hade kommit överens om och frågade om jag hade övat bryggan?  Neej, erkände jag. Jag visste det, svarade hon.    Att jag kunde glömma något som var så roligt att minnas!

Nu så har hon undervisat mig igen hur jag skall göra och jag tog emot lärdomen på fullaste allvar. Så jag tänker träna, för det tycker jag om!

Hon visade mig också hur jag kan gå ner i brygga, men det var för avancerat för mig, kanske jag kan ta mig an det så småningom. Vem vet? Än så länge tar jag mig ner på golvet, som jag brukar. När hon visade mig hur hon gjorde, var min enda tanke att jag skadar mig om jag försöker mig på något sådant. Tre olika stilar, svischade hon sig snabbt och smidigt ner på golvet.     Inget för mig.

Nybörjare som jag är så är jag glad att jag blev undervisad och när jag gjorde som hon sade och satte händerna tillräckligt långt från huvudet, så lyckades jag få så mycket kraft i kroppen och framförallt armarna så jag lyfte mig lite – ca 1 cm.

Utmaningen sträcker sig fram till sportlovet. Då skall jag lyfta mig ännu högre.

Och den här gången skall jag inte glömma!

Börja där du är. Använd det du har. Gör vad du kan.

21281378-hand-drawing-cartoon-character-woman-practicing-yoga-for-design-stock-photo

Bryggan

Kommentera