Borta bra men hemma bäst!

Här har varit både tom och tyst ett bra tag, nu skall denna tomhet brytas.

Orsaken är att vi har varit ut och rest runt halva jorden, ända fram till tidszonen. Det tänker jag skriva om etappvis här, det är tanken, så får se hur det blir med tid och rum. Tycker det är är viktigt, för att bevara det i minnet.

Vår drömresa som gick i uppfylles. Med mycket planerande och organiserande, från mindre till större saker som skulle tänkas och ordnas på  förhand. Vissa saker krävde det, andra inte. Är man av naturen lagd som jag, skall det vara ordning och reda överallt, det tycker jag är bra. Vi reste iväg när dagen var kommen och allt var ihop pysslat. Barnen skötte om huset och djuren, så det var bekymmersfritt, de känner djuren väl och deras krav och önskan.

Det var med en viss nervositet och resfeber fick vi dras med några dagar på förhand. När allt var färdigt packat och vi reste iväg så släppte det. Så skönt!

Vi var en grupp på 22 personer, alla var finskspråkiga, förutom vi. Vi klarade oss bra ändå. Alla har haft mer eller mindre flunsa, förutom vi. Det var väl ett önsketänkande för på hemresan fick jag min beskärda del. Nu sitter jag här och hostar och snörvlar. Det är både dragigt och kallt på flygplatser och i flygplanen, så inte att undra på alls. Det gör inget, nu är vi hemma tillbaka och vi har klarat oss bra, inga magproblem eller dylikt. Maten har varit bra och ingen slarvmat har vi sysslat med.

Det är så roligt att vara hemma igen!

tumblr_mflzf3zvze1rgcwv0o1_500-1

Så har jag känt det många gånger under tiden vi varit på resan.

I skrivandets stund hör jag svanarna som trutar förbi, dom tycks finnas kvar här ännu.

0 thoughts on “Borta bra men hemma bäst!

  1. Det blir spännande att på bloggen få ta del av er resa. Hoppas också på fina bilder. Det var ju inte vilken resa som helst utan en riktig drömresa. Jodå, flunsa kan komma från kalla flygplan. Är de inte för kalla och dragiga är de för varma. Bäst är att ha med någon typ av tröja även om man reser till varmare länder.

  2. Ja Tack! jag skall göra mitt bästa och bilder finns det gott om, ca 2000 att välja bland. Varma kläder hade vi nog med, men vi kunde ha haft nerpackat ännu mera av den sorten. I södra Nya Zeeland var det nästan lika kallt som vad det var här. Så vädret där överraskade oss alltid.
    Man lär så länge man lever 🙂

Kommentera