Friluftsträff

dav

Att det var vacker på Vitmossen det visste jag, men jag hade nog glömt bort hur vacker och fridfullt ställe ändå var. När vi körde ditåt i dag, kom jag på att det var nästan 20 år sedan sist jag hade varit dit och ändå har vi bara ca 10 km.s väg. Vi samlades där i dag och hade friluftsträff, vädret var förträffligt fint för att vara ute. Både vuxna, barn och två stycken fyrfotingar som sprang loss och hade roligt i skogen.

Vitmossen är en gammal boplats från järnåldern. Boplatsen är uppbyggd på nytt och välbesökt plats i dag.

bty

Björnen står stadigt över myrstacken.

dav

Gott med korv i skogen.

dav

Vi tog oss en funderare, om vi skulle klara oss att bo så här primitivt.

Nu skall det då minsann inte ta 20 år till nästa gång jag besöker Vitmossen.

0 thoughts on “Friluftsträff

  1. Du svänger till vänster vid gamla Tuckor butiken, (gula huset) mot Kimo. Kör ca 1 km då finns en skylt till höger, Vitmossen. Sedan kör du ca 5 km tills du ser en skylt till vänster, där det står Vitmossens fornområde. Ditåt går du mot berget, där finns också vandringsstig, har inte på klart sträckorna, det finns kortare och längre. Nedanför finns träsket som är så vackert. Lycka till!

Kommentera