Tid i naturen

bty

Härliga morgonpromenader har jag passat på och tagit nu om mornarna när chansen funnits. I dag var vädret det mest fantastiska man kan tänka sig. Varmt blev det så jag fick till och med kasta av mig jackan innan jag var hem tillbaka.

Regnet har inte heller stört mig desto mer, det har varit riktigt friskt och bra att gå genom skogen och vem är inte nöjd att få komma hem tillbaka och kasta av sig lite blöta kläder och känna hur friskt och välgörande det är för kroppen efteråt.

I skogen njuter jag – allt är så lugnt och fridfullt, luften är så fuktig, frisk är det och det doftar så gott. Ett och annat djur vinglar i vägen, så det är lite spännande på samma gång. Nu som då prasslar det till i buskagen. I går stannade jag och betraktade en ekorre uppe i en lada, han betraktade i sin tur mig tillbaka.

Hömossarundan är ca 8 km och brukar ta 1 timme om jag promenerar i raskt takt, det gör jag inte alltid, jag vill fotografera och stannar till och betraktar det ena och det andra, det finns så mycket att se där ute, det gäller bara att stanna upp och lyssna. Det hördes ett livligt ljud från fåglarna inifrån skogen, undrar just vad de hade för sig.

I dag när jag kom hem hade vägguret stannat, precis den tiden när jag hade gått. Då var det att vrida upp klockan tillbaka. Den slår halv slag mellan helslag, fungerar klanderfritt år ut och år in, vill bara bli uppdragen någon gång däremellan.

Visst skall vägguret slå, det tycker jag hör till hus och hem. Ticka skall det på väggen, en annan sak är att jag inte hör det, endast de gånger när barnbarnen är här och påminner om det, då hör jag också att klockan slår. Det är så roligt att se deras miner – speciellt ettåringens.

Mera tid skall jag ge mig – ut i skog och mark.

 

0 thoughts on “Tid i naturen

Kommentera