Stegräknaren

bty

I början av sommaren fick jag en stegräknare, är med i stegkampanjen från jobbet. Syftet är att medvetandegöra hur mycket vi rör på oss under en dag, samt motiverar deltagare att öka dagliga fysiska aktiviteten.

Det är intressant att se hur många steg det blir en”vanlig dag”. Ur ett hälsoperspektiv brukar man tala om ca 10.000 steg per dag (i medeltal) för att vara tillräckligt aktiv. Det låter mycket och skall nog till en hel del för att uppnå de stegen.

I dag är en sådan dag som jag har gått 11.802 steg. Jo, jag har gått mycket i dag. Från morgonen sprang jag i flera butiker, efter det 5 km med Bamse och till sist gick vi till blåbärsskogen.

Många gånger har jag blivit överraskad när jag väntat mig att det skall bli många steg, men då har det varit tvärtom och likadant vice versa. Cyklar jag räknar det också steg, lite beroende på hur räknaren är fastklämd i kläderna. Stegräknaren fästes  på samma sätt som en klädnypa. Glad jag inte har tappat bort den. Simmar jag så får den snällt lämna på bordet så länge.

Alltemellanåt har jag glömt bort den, kanske just den dagen den kunde ha varit på.

0 thoughts on “Stegräknaren

Kommentera