Älgar och Vitsvanshjortar

WP_20160707_046

Det börjar bli en vana att se hjortdjuren nu i närheten av källan. Dit går vi på promenad så gott som dagligen med Bamse.

I går var barnbarnet och jag dit, då såg jag skymten av en älghane,  jag lyfte snabbt upp barnbarnet ur det långa gräset, då säger han – det är två stycken.  Så glad han blev när han fick se hur skygga de var och sprang till skogs. Före det hade vi just iakttagit älgspåren. Efteråt fortsatte vi spaningen full av iver. Det gäller bara att vara tyst i lättoffel när vi är på älgstråk.

Tänkte om vi har lika bra tur i dag så kanske de har kommit tillbaka. I stället stod där två stycken vitsvanshjortar och betade. De var inte lika skygga som älgarna, vi kunde lugnt och stilla stå där och betrakta dem. Fast när vi inte förstod att vända om någon gång så tog de ändå förnuftet till fånga och sprang iväg in till skogen, precis på samma infart  som älgarna.

Förstår att djuren trivs där i fukten och skuggan, riktigt inbäddad i grönska.

WP_20160707_056

Eller var det älgen som badade och blev ren

0 thoughts on “Älgar och Vitsvanshjortar

Kommentera