Sommarpremiär på bianchi cykeln

WP_20160602_007

Varje år då jag tar premiär turen med landsvägscykeln är alltid som första gången. I kväll cyklade jag iväg alldeles ensam. Jag memorerade ordentligt så jag fick växlarna på cykeln under kontroll. Är jag inte på min vakt så hoppar kedjan av och då skall det mekas och donas och fingrarna blir alldeles oljiga, så det vill jag allra helst slippa.

Hela vägen gick det riktigt bra och vädret kunde inte bättre bli. Var till Särkimo och svängde. Blev lite sporrad av en vän som hade köpt sig en ny cykel. Han kom och visade den här om kvällen och den var av samma märke som min. Eftersom jag ju har cyklat på  min landsvägscykel några år, så passade jag på och gav honom några goda råd då. Bland annat hur han skall göra när han trampar med skorna som är fastlåsta i tramporna.

Detta visste jag mig veterligen kunna efter alla år som jag har praktiserat detta. I kväll när jag var 200 meter hemifrån slappnade jag tydligen av för mycket och gjorde en riktig landsvägsvurpa. Cykeln fick jag ovanpå mig så den klarade sig oskadd. Men mitt vänstra knä och arm fick ta smällen. Jag glömde tydligen de goda råd jag gett kvällen innan.

Vips visade sträckan 40 km.

0 thoughts on “Sommarpremiär på bianchi cykeln

    1. Bara lite ytliga skavsår. Hade färdigt stannat och glömt att lossa vänstra skon ur trampan och det går inte. Allt gick så i slowmotion.
      I dag skulle inte jag heller alls våga lära mig det, men jag har några års erfarenhet.

Kommentera