Ruusupuro stenbrott

Midsommarhelgen har gått i motionens tecken och då tycker jag den har varit bra. Simmat i saltvattnet och badat bastu.

Ett avbrott från det vanliga och äntligen fick jag se platsen jag länge velat se men som aldrig blivit av. Ändå var det bara 27 km dit. Ruusupuro stenbrott var på en vacker finsk mark. Inte alls så långt borta hemifrån men ändå för mig helt okänd plats.

Först cyklade vi dit både på sandväg och oljegrusväg om vartannat genom skog och mark. När vi kom fram blev jag helt och hållet överraskad hur vackert stället var. Grundvattnet som var så klart så man kunde se rakt ner till botten. Inget saltvatten där inte – måste testa med tungan för att fatta.

Självklart tog jag mig en simtur och det var så skönt att svalka sig. Vattnet var enligt mitt mått mätt lite över 20° – helt fantastiskt skönt.

Vi tog en välbehövlig kaffepaus efteråt och bytte några ord med en man som var där i samma ärende och han kände till platsen väl. Han hade just simmat över till stenbrottet och kunde berätta att det var djupt på mitten och där var vattnet riktigt kallt. Han berättade att det går att hoppa från stenbrottet, men då skall det vara med fart. Man skall springa och hoppa så att man minst kommer 5 meter från brottet och ut i vattnet. Där hade hänt olyckor påstod han.

Kaffet gjorde gott och vi cyklade tillbaka hemåt genom Storkyro. Vi såg framemot att äntligen få vinden på ryggen, emedan vi hade motvind på ditvägen. Vi kunde snabbt konstatera att det var som för ”kvinnan som cyklade i motvind och hoppades att vinden vänder tills hon skall tillbaka”

Fast vi är glada motionärer och tog det med ett leende. Vi var utrustad med mat och dryck och mötte många andra glada motionerande cyklister.

När vi var hemma tillbaka hade vi cyklat Botniacyklingens kotare sträcka 67 km.

WP_20160626_006

WP_20160626_019

0 thoughts on “Ruusupuro stenbrott

Kommentera