Nytta med nöje

Två flugor i samma smäll. Ock jag blev så pigg.

Etapp 1  Jag cyklade  till nattskiftet, sedan hem tillbaka på morgonen. Etapp 2 Samma procedur följande dag. Samtidigt njöt jag till fullo av det vackra och varma vädret. Första kvällen hade vinden lagt sig när jag for iväg, inte en endaste trädkvist rörde sig. Andra kvällen blåste det lite, fast på ryggen. Båda mornarna på hemvägen hade jag lite motvind – bara bra träning, tröstade jag mig med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är vackert vid Oravais fjärden, sjön låg alldeles stilla om kvällarna och fåglarna hade slagit sig till ro. Ack denna fina natur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Var ute i god tid och hann fotografera lite. En del av stensamlingen vid Fjärdens kaffestuga. Värt ett besök.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På morgonen var det fågelliv på sjön. fåglarna verkade njuta av våren och vackert väder.

Nöjd är jag då jag tog tillvara tillfället och cyklade. Det är den här tiden på året som chansen finns och tillåter det. Ljust både morgon och kväll och trafiken är lugnare på kvällen. Det är bara att cykla långt till sidan och det går riktigt bra efter riksvägen, där är vägrenen bred och bra.

Jag har lagt märke till, att om jag visar respekt i trafiken och cyklar långt till sidan, så får jag samma respekt tillbaka, likadant om jag promenerar, joggar eller vad det kan vara. Samarbete i trafiken.

Jag tog god tid på mig och hann njuta av naturen, för tanken var ju inte att komma fram trött och svettig. Tvärt om, så var jag fräsch, pigg och glad .

 

0 thoughts on “Nytta med nöje

  1. Så vackra bolder och det låter skönt. Minns när jag jobbade natten och kom ut i tidiga morgonen och andades in den friska luften. Jag tyckte det var ljuvligt!

Kommentera