Brunch i skogen – dricks till djuren

I morse bestämde jag mig för en cykeltur. Oxkangar  – Maxmo runt. Motvind hade jag varthän jag än vände, men det störde mig inte desto mer. Gott om tid fanns.

Efter vägen ut till skärgården syntes ett djur till alldeles nära vägen bakom vassar och ris. Första tanken var en räv, andra – kanske en hare. Bara lite längre fram kom svaret. Där låg en räv överkörd, troligtvis av en bil, ingen vacker syn. Så definitivt var det räven som hade svårt att svälja det som hade hänt. Stackars räv, säger bara det. Djurlivet kan vara tufft ibland. Vem tröstar den stackars räven, som miste sin livskamrat.

WP_20160510_007

Här vid Maxmo bron var tanken för brunchs, men det blåste onödigt svalt där så bättre att söka sig till skogs tänkte jag. Fast utsikten hade varit god.

WP_20160510_010

Soft Nougat åt jag som mellanmål. Morsdagspresent ända från Grekland / Kreta. Nougaten var god och energi behövdes.

WP_20160510_014

När jag äntligen hittade mig en lämplig plats, som verkligen var svårt i dag, så smakade kaviarmacka med varm Óboy riktigt gott.

Óboy som inte precis varit min favorit, tidigare, började jag tycka om så sent som i vinter, när en jobbar kompis berättade knepet.

Värm mjölken tilsammans med Òboy, rör om hela tiden under långsam uppvärmning (inte vispas). Smakar verkligen mycket godare än snabba versionen.

Till sist lämnade jag lite dricks åt djuren i skogen. Sedan var det bara ca 10 km kvar. Väl hemma igen visade cykelmätaren på 38 km.

0 thoughts on “Brunch i skogen – dricks till djuren

  1. Kaviarmacka, vilken dröm!!! Sånt har vi inte i Wales. Behöver uppsöka IKEA igen!
    Härlig naturbild!
    Ha en fin dag!
    Här i Wales är det grått och regnigt, för tredje dagen i rad!

Kommentera