VITSVANSHJORTAR

Vitsvanshjortarna visade sig hos grannens

WP_20160331_013

Vitsvanshjortarna har börjar visa sig allt mera nu, när de får fritt välja maten i naturen. Nackdelen är att det ryker en och annan gran- och talltopp från småplantorna. Förr i vinter har jag sett dem några gånger på byns utfodringsplats, de är skygga varelser så det går inte att gå dem för nära, fast på ett visst avstånd accepterar de nog ändå att man är. De har rört sig ganska fritt i byn i vinter och sprungit över vägen framför bilarna, så det verkar att finnas en hel del av dem.

Första gången jag såg en hjort här i trakten var år 1977 på sommaren. Vi hade dopkalas, då en gäst säger, titta där springer en hjort. Den trippade så vackert förbi på vägen. På den tiden var det inte så vanligt att hjortar syntes till här. I dag är det inte alls ovanlig. Verkar som de gillar gräs, eftersom de mestadels syns till i gamla beteshagar.

Inte undra på att Bamse vänder nosen uppåt om mornarna

Kommentera