Naturens konst

I går gick jag omkring i trädgården och fotograferade växterna. Fast det har inte rört på sig så mycket i växtlivet de senast dagarna, enär det har varit så råkallt där ute. Vädret gör ju som det vill.

För ett antal år sedan planterade jag ett valnötsträd. Det börjar bli sex år gammalt nu om jag håller räkningen rätt. Orsaken till att jag kom mig för att plantera trädet var,  jag fick smaka på nyplockade valnötter från odlaren, utan omvägar direkt ner i papperspåsen.

Och så gott det smakade, kunde inte tro att det skulle vara så stor skillnad i jämförelse med de som finns att köpas från butiken. De godaste valnötterna jag någonsin ätit var plockade direkt från valnötsträdet i Ukraina.

Det gällde att hålla sig väl med den glade givaren, så fick jag smaka många gånger. Valnötter är ju nyttiga.

Nu hoppas jag och tror att mitt träd också någon gång skall ge så god skörd. Men hittills har jag bara varit nöjd över att det övervintrat och det har det tydligen gjort ännu en vinter.

Knoppen längst ute på grenen tycker jag mest liknar ett giraffhuvud. Småningom kommer de att bli dekorativa  fingerblad, de är vackra i sig, i brist på frukt får jag nöja mig med bladen. Fast om den mot förmodan någon gång börjar blomma, vet jag vem som blir glad!

WP_20160421_017

Valnötsträdets kvist liknar mest ett giraffhuvud.

 

Kommentera