Havssörnen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Havsörnen är nog en av de ståtligaste fåglarna som finns. Mäktig stor och farlig. Ingenting att leka med. Har länge tänkt att det vore någonting att få på bild och helt plötsligt fick jag chansen. Den flög precis ovanför oss, visade upp sig en god stund så chans för fotografering fanns. Örnen han gjorde nog sitt och fotograferade gjorde jag, fast det lyckades inte. Vad jag lärde mig var att nästa gång får jag sätta glasögonen på – snabbt. Det hjälper inte att rikta kameran uppåt och hoppas att siktet är rätt, otydligt är det med zoomningen på dessutom. Får ta det som en läropeng för örnen han tog god god tid på sig, seglade flera varv runt, runt. Den kunde ha blivit riktigt tydlig bild. Attans också.

WP_20160410_007

Efter barnbarnens födelsedagskalas / dubbelkalas, var det i vår. Satt det riktigt bra med en cykeltur – Maxmo runt. Rundan blir 38 km. Solen sken fast efter riksvägen dammade det ordentligt när stora bilarna kom, fick sätta handsken för näsan för att alls kunna andas. Bara vi hade den biten avklarad kunde vi börja njuta av naturen och våren. Tussilago har börjat blomma och det var så vindstilla och vackert.

Trött och trögt blev det den sista biten, men hem kom vi oss. Så här trött brukar jag inte bli. Badade bastu efteråt och där kom jag på den skälig orsaken. Hade vaknat tidigt, ingenting annat än att stiga upp då.

Ensam var jag dock inte för alla tre katterna vaknade och tyckte det är lika bra att jag ger dem mat då.

Kommentera