I NATUREN

Kunde knappast bättre bli.

När solen var som högst i dag begav vi oss iväg – först med bil. Parkerade den ordentligt  undan på sidan av vägen. Så vandrade vi iväg efter Jossängsvägen. Planerna var nog att det skulle bli en långpromenad, så småningom  började jag nog märka på Bamse tydligt och klart – nu blir det längre än vanligt.

Fast när han verkar som tröttast, då händer det saker, han är inte så trött som det ser ut. Han for in i skogen, så jag fick lov att stanna och vänta på honom, det kom ju en och annan bil så om det ville sig kunde han ha sprungit ut framför någon. När han kom tillbaka hade han någonting stort i munnen som han kom och visade. Det var en stor vit vinge som dessutom var blodig. Djuren verkar vara energiska in i skogen nu när det närmar sig våren och Bamse är inte sen att märka det.

Han var nöjd att släppa vingen, annars skulle han inte alls ha kommit till mig, utan ätit upp alltihop som labradorhundar gör.  Jag var så glad att han slapp allt det där skräpet i sin mage.

Ryggsäcken hade jag packat med kaffe och sovel, Bamse fick godbitar. Vi slog oss ner på bryggkanten och hade en välförtjänt paus och vi njöt av solens strålar. Sedan fortsatte vi ännu längre fram efter vägen, ända tills vi såg villan rakt över isen. Vi nöjde oss med det, fast det fanns nog folk som rörde sig på isen, både till fots och med snöskoter.

När vi kom tillbaka till bilen, hade vi gått 10 kilometer, det var så skönt, om det inte varit för Bamse, hade det nog blivit några km till.

Bamse var trött och hoppade lyckligt upp i bilen. Han får ju vila i morgon.

WP_20160302_014

WP_20160302_017

2.3.2016

0 thoughts on “I NATUREN

Kommentera