Ett skall

WP_20160314_025

Varför en del hundar skäller mera än den andra, har väl att att göra vad det är för sort hundras. Det är sällan Bamse skäller, de gånger han gör det, får man tillåta sig att le. Då ger han ifrån sig ett ordentligt, djupt skall – ända nerifrån maggropen. Det kan t.ex vara om en främmande bil svänger in på gården och han inte är riktigt beredd. Läste att ett: Grovt, kort skall betyder – jag vill vara i fred nu. Fast det stämmer inte riktigt in med honom.

Och vi tycker ju olika. Ingvar säger att det är bra att han inte skäller, han vill inte ha en skällande hund. Och det är sant. Fast jag tycker att det är skulle var angenämt, att få höra lite mera hundskall i backen.

Å andra sidan så pratar han, då och då blandar han sig i våra diskussioner. Han liksom ylar det ur sig i olika läten.

Jag får väl nöja mig med en talande hund då – och det är ju inte det sämsta.

 

Kommentera