DJUR OCH NATUR VAKNAR UPP

För att ställa mig på den säkra sidan, låter jag det vara osagt vad fåglarna heter. Hur som haver så fick jag se skogsfåglarna i går. Högt uppe i trädet vid Högberg satt de. Det var inte det sämsta fyndet jag kunde få i min kamera.  Hade jag inte dragit mig till minnes, att det var där jag såg en älg för någon månad sedan,  hade nog fåglarna fått vara  där obemärkta.

De var en rejäl bit ifrån oss, men att bli fotograferad störde inte fåglarna nämnvärt. De var så ansenliga där de satt högt upp i trädet och iakttog oss.

Naturen ger sig klart och tydligt till känna – det stundar till vår. Det är så roligt att vara ute i naturen och ranta omkring bland granar och tallar. Rena vitaminbomben enligt forskarna.

Tänk att jag börja mer och mer förstå hur skralt det är med mitt know -how inom fågelfronten. Orsak att ströva omkring i skog och mark finns det ju orsak  till –  och att fågelboken bara ligger i bokhyllan och dammar får jag göra någonting åt – säkert är den i behov av lite vädring.

Ingen idag levande fågelkännare har dock sett den sägenomspunna spetten.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

WP_20160306_009

 

Och så gick vi efter Vasaloppsvägen. Den här bilden är tagen i Ölandsskogen. Det är en ”jååno” som förverkligades när jag tränade till Vasaloppet år 1997 därav fick den namnet Vasaloppsvägen. Där svettades jag oerhört många litrar den vintern.

Det sägs ju, att några ”jåånor” får man ha, huvudsaken är att man inte skaffar sig några flera.

7.3 201

0 thoughts on “DJUR OCH NATUR VAKNAR UPP

    1. Jo det är väl mest sannolikt nog orrar, de var ungefär i storlek med höns. Vanligtvis är ju fåglarna så snabba, så de är svårt att hinna med kameran, men de här ställde snällt upp för fotografering. ?

Kommentera