Azalea Blomman

or 2

Precis 2 år var azalean på julafton. En julklapp då. Den hade juldekoration på sig, som jag undanröjde så småningom.
Då jag fick azalean, var den både vacker och stor med sina smickrande dekoration, blommorna var vita och vackra.
Det var en riktig ögonfröjd.

När jag fick en sån dekorativ blomma ville jag ju också ha glädje av den.

Så, först och främst googlade jag. Efter det ställdes den i uterummet, precis enligt googles anvisningar. Minns inte riktigt när jag beskärde den – riktigt radikalt och planterade om den. Det var en schansning, den hade växt ur blomburken som behövde förnyas. Det tog inte lång tid förrän blomman visade sin tacksamhet och det började växa nya gröna blomstjälkar.

Nu står den där. Sur är den i jorden, ställer sig för blomning på nytt, mitt i kallaste januari. Hur mångte gången den blommar om, minns jag faktiskt inte.

Den är bara så fräsch och vacker. Fast azalea hörde inte till min favoritblomma precis, så har jag ändrat mig. Azaleor hör till mina favoriter, precis som rhododendron gör. De är ju släktingar.

Blomman med glitter

Kommentera