Kvällsnöje

blåbär

Finns ju mycket att välja vad man gör på en kvällsstund. Bara jag fick ett ämbar i handen och gick ca 20 meter från husknuten så finns det blåbär hur mycket som helst. Är mer eller mindre tvungen att plocka bort dem, skulle var synd att lämna dem kvar och falla bort. När jag väl var där, var det ju bara roligt att plocka och snabbt går det, för blåbären är stora i år också.

Sällskapet saknar jag aldrig för Bamse är en trogen tjänare som är så snål på alla bärsorter. Ibland blir det till och med lite trångt i skogen, för vi skall för det mesta plocka från samma blåbärskvistar.

För några år sedan när han följde med till bärskogen, brukade han springa runt omkring och nosa överallt – fast alltid så att han såg mig. Numera går han hela tiden nära mig.

Han är en trogna tjänare

Kommentera