Trollskogen rakt igenom

2

Det är över 30 år sedan sist som jag gick rak över till andra sidan Långskärsholmen. Förr i tiden brukade vi gå minst en gång per vecka. Minns så väl vad som orsakade uppehållet.

Det var en vacker septemberdag, tanken var att samtidigt få tag i någon bra svamp, är ingen svampplockare men ändå för allmänbildande skull, brukade jag visa lite intresse. En stor och mäktig björksopp fick jag tag i. Samtidigt som en stor och mäktig huggorm slingrade framför mig. Detta skräckscenarie gjorde att det blev ett så långt uppehåll. Minns så väl där jag stod och undrade hur jag skulle ta mig därifrån. Tillbaka kom jag mig ändå på något sätt.
Kan inte fatta att det har gått så många år sedan, har bara haft känslan att det är onödigt att bjuda ut sig för huggormsbett.

I dag på förmiddagen var det fuktigt, aningen kyligt och solen lyste med sin frånvaro. Så vi njöt verkligen Bamse och jag när vi vandrade iväg över de steniga och bergiga holmen, samtidigt gäller att vara försiktig för det är rätt stora ”holster” där mellan de blöta mossiga stenarna – bra gick det, vi kom till andra sidan där var allt sig likt, långgrunt, stenar och vatten.
Förr fanns det skogsmaskinsspår att gå efter, nu var det mera som en trollskog, kunde känna igen några stengrupper ändå.

För Bamse var det en riktigt höjdardag, alldeles nya ställen. När vi kom tillbaka tog han ett glädjeskutt i rasande fart, en av labradorhundens roliga egenskaper.

4

Kommentera