Denna dagen är ett liv

013,2

Väntat i evigheter på denna dag. Först shoppa sen och simma med pingvinerna.
Det började redan före jag ens hade farit iväg hemifrån. Jag som är så noga med att släcka och stänga, märkte att lampan fortfarande var på där inne, klev motvilligt ur bilen och åtgärdade saken.
Väl på väg, märkte jag att den nya kaffetermosen läckte ut kaffet, den som jag hade valt med sådan omsorg.

Min nya telefon som slutade fungera i går, förde jag till hospitalet i dag, där fick jag snällt ta kö nummer 1092 och nu så var det 1082 som hade turen. Satt och svettades och undrade hur jag ska hinna, hade betalat parkeringen för bara en timme. Mannen som sedan tog emot telefonen, fick uppgifterna han behövde och släppte iväg mig, så det blev inga parkeringsböter – fattas bara.

Nu var det bara simningen kvar, så att gå ner i vaken vad precis vad jag behövde, där brukar alla bekymmer drunkna. Alltid lika förunderligt skönt att vara och vinterbada.

Under mina tio år som vinterbadare har alltid dörren fungerat oklanderligt, men inte i dag, precis när jag skulle trycka på knappen och gå ut, surrade det en kort stund och dörren gick i baklås. När jag stått där och hoppades att någon annan själ skulle komma, så kom då två stycken som smålog och visade mig hur jag skulle göra, bara trycka på knappen och dörren öppnar sig, men tji fick de, i dag hade dörren alltså gått i baklås.
Nästa gång vågar jag knappast öppna själv, bäst att vänta så får någon öppna åt mig.

Ett uppmuntrande samtal med dotter Malin, som tyckte det är bäst att börja köra hemåt nu, det får räcka för idag.
Väl hemma igen stod Bamse där så glad, välkomnade mig och ville bara ha ett fat mat. Katterna Toulouse och Albin ville ut och Bonzo undrade om jag kan räta upp blomman, så är nog allt annat okej.

Är nog nöjd över stadsresan, julfestklänningen fick jag köpt, snart stundar det till julfest.

Så efter sju sorger och åtta bedrövelser och blåögd som jag är, så tror jag morgondagen kommer att bli riktigt bra.

Kommentera